12 Şubat 2016 Cuma

HAVUÇLU KEK



     Malzemeler:

  - 3 adet yumurta
  - 1,5 su bardağı şeker
  - 1 su bardağı süt
  - 1 su bardağı sıvıyağ
  - 1 adet havuç
  - 3 su bardağı un
  - 1 su bardağı ceviz
  - 1 paket kabartma tozu
  - 1 paket vanilya
  - 1 silme yemek kaşığı tarçın
    
    Yapılışı:

1) Şekerle yumurtaları çırpın, sıvı malzemeleri karıştırın.
2) Rendenin ince tarafıyla rendelenen havucu da ekleyin, en son un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
3) Karışımı yağlanmış kalıba dökün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin (Batırdığınız kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir). Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder