9 Mayıs 2015 Cumartesi

ŞEKERPARE



      Malzemeler:

  -  250 gr oda sıcaklığında yumuşak margarin
  -  2 adet yumurta
  -  1 çay fincanı pudra şekeri
  -  2 çay fincanı irmik
  -  Bir fiske tuz
  -  Limon kabuğu rendesi
  -  1 çay bardağı fındık
  -  1 çay kaşığı karbonat
  -  3 su bardağı un (az gelirse ilave edin)

     Şerbeti için:

  -  3,5 su bardağı şeker
  -  4 su bardağı su
  -  Yarım limonun suyu
  -  1 çay kaşığı vanilya 

     Hazırlanışı:

 1) Yağı pudra şekerini tuzu kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
 2) Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp, hafifçe üzerine bastırarak iki parmak arayla tepsiye dizin.
 3) Fındıkları iyice batırarak 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
 4) Şekerle suyu kaynatıp, kıvam alınca limon suyu ve vanilyayı da ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp şerbetinizi soğumaya bırakın.
 5) Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, şerbeti çekince yemeye hazır afiyet olsun.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder